Futoški sveži i kiseli kupus za nekoliko dana će dobiti oznaku i sertifikat o geografskom poreklu, što znači da će pod imenom Futoški, moći da se prodaje samo kupus odgajan na ovom području.
Sertifikat moze dobiti samo onaj ko uzgaja sortu "Futoski kupus", ako nam budete podmetali heke hibridne sorte (pa makar se uzgajale i u centru Futoga)- zabranicemo vam udruzenje!
Naštampaće jarani markice na svaki kupus, tako da ćemo uskoro tražiti onaj bez markice,jedino taj će valjati....Futog+kupus+sertifikat/na ćirilici/= dream team za EU!!!!!!
...kupila, probala i nikad vise!
to je bila neka nedefinisana slana gomila, koja je nekad bila kupus i posle "obrade" pretvorena u nesto sto se ne moze jesti!
-ogulinski kupus nije bas nesto narocito, za nuzdu moze da prodje...
-varazdinski kupus za sarmu je bio do sada najbolji, ali se nikada ne moze uporedjivati sa pravim domacim, kucevnim kiselim kupusom!
ako se malo duze traga po turskim piljarnicama Berlina, moze se naci dobar kiseli kupus za sarmu, kiseljen mlecnom kiselinom u Nemackoj...
iz Madjarske se isto nudi dobar kiseli kupus za sarmu.
dok se vi tamo prepucavate oko "futoski' etiketa" , konkurencija je vec snabdela trzista...samo dobar KVALITET i marketing prodaje robu, a ne kojekakve novinske price!
prvo....Futoški kupus su pravili Austro-ugari,mislim kiselili mnogo pre bosanaca,daklen zemljaka.....drugo,taj kupus pored magistrale B.Palanka-N.Sad nije kupus nego unutrašnjost auspuha,....tako dragi moji zemljaci uhvatite se bolje nekog drugog brenda,rećemo...da pravite ,da pravite..bukvu?!
Bitan je Futoski kupus kao sorta, a nije vazno da li je proizveden u Futogu! Znajuci situaciju, svega jos 4-5 porodica u Futogu ima seme pravog Futoskog kupusa, ostali uzgajaju neke hibride...
Iovako bezobrazno visoka cena mi nije smetala. Svakako ga neću kupiti jer njihova tehnologija kiseljenja mi je veoma poznata.
Samo onaj koga jako mrzi mora da se baci na fjutoški brend i da plati kilu kupusa kao kilu mesa.
Vrlo je vazno da vidim tu markicu i izbegavam da kupim taj kupus. Ipak on uglavnom raste uz put do Futoga, pa je tako "obogacen" raznim divotama iz izduvnih gasova automobila, autobusa i kamiona...
Poslednja recenica je bez veze. Osnovni razlog sertifikacije treba da bude mogucnost razlikovanja originalne sorte futoskog kupusa od hibridnih sorti, a ne da li je proizveden u Futogu ili negde drugde!? Samo zbunjujete narod... Futoski kupus je svojom sortom i kvalitetom postigao internacionalnu popularnost a ne mestom uzgajanja. To je ono sto je bitno. Hibridni kupus je slican topovskom djuletu, tezak ko kamen, dok je pravi futozan velik, lagan i ukusan. Jedino sto mi kupci do njega tesko dolazimo jer je ponuda ovog drugog mnogostruko veca jer mu je i prinos, a samim tim i isplativost proizvodnje veca.
Svaka cas za sertifikaciju i planiranu cenu. Pa ko voli i moze, neka izvoli. Prijatno!!!
Sta me briga ja u zivotu nisam kupio kupus,maznam deset, dvaes glavica malo naribam malo potapam, a ovi sto seju hibrid po futogu i prodaju ga ko futoski su najjaci ahahahah
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Futog: Kupus sa sertifikatom 20 odsto skuplji
Novi Sad
•31.10.2012.
•07:54 > 08:29
Komentari 16
Milutin
sarma
to je bila neka nedefinisana slana gomila, koja je nekad bila kupus i posle "obrade" pretvorena u nesto sto se ne moze jesti!
-ogulinski kupus nije bas nesto narocito, za nuzdu moze da prodje...
-varazdinski kupus za sarmu je bio do sada najbolji, ali se nikada ne moze uporedjivati sa pravim domacim, kucevnim kiselim kupusom!
ako se malo duze traga po turskim piljarnicama Berlina, moze se naci dobar kiseli kupus za sarmu, kiseljen mlecnom kiselinom u Nemackoj...
iz Madjarske se isto nudi dobar kiseli kupus za sarmu.
dok se vi tamo prepucavate oko "futoski' etiketa" , konkurencija je vec snabdela trzista...samo dobar KVALITET i marketing prodaje robu, a ne kojekakve novinske price!
kupac ce odabrati sta mu prija...
Djura
Dusko58
-
sa mirovnih ugovora spasti na sertifikat o kupusu
hoce li biti otkucan na latinici ili cirilici?
Sima
begec je zastitno ime kupusa k
Samo onaj koga jako mrzi mora da se baci na fjutoški brend i da plati kilu kupusa kao kilu mesa.
volks
Verovatno Jugoinspekt BEOGRAD kod njih za zelembaća možeš da dobiješ šta hoćeš !!!
sasasa
Futoski hibridni glavonja
Svaka cas za sertifikaciju i planiranu cenu. Pa ko voli i moze, neka izvoli. Prijatno!!!
-
ha-ha.
pa iz futoskog izvoru se toci i ona voda koja se u balonima raznosi po firmama.
Snaša
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H